Skip to main content

Safran til Kong Hans - Skibsvraget Gribshunden

27okt17:0018:00Safran til Kong Hans - Skibsvraget GribshundenForedrag om et af de mest velbevarede skibsvrag fra senmiddelalderenM/S Museet for Søfart, Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør

Evenemangsdetaljer

Da det danske orlogsskib Gribshunden i 1495 sank ud for svenske Ronneby, var det lastet med luksusvarer og våben i et omfang, der ville have fået Tony Montanas Miami-palads til at ligne en spejderhytte. Blandt de mange luksuriøse krydderier fandtes bl.a. safran som var kommet i kongens besiddelse via det venetianske handelsknudepunkt. Mød Niklas Eriksson (Stockholms Universitet), Brendan Foley (Lunds Universitet) og Rolf Warming (Stockholms Universitet) der har alle været med til at undersøge Gribshundens uhyre velbevarede vrag, og hør om hvordan den internationale handel og teknologiudveksling udfoldede sig i senmiddelalderen. Vær opmærksom på at foredraget foregår delvist på engelsk.

Efter foredraget kan du opleve M/S Museet for Søfart ”after dark”. Tag konen, manden, kæresten, en veninde eller ven med ned under jorden efter lukketid. Følg de skrånende broer og oplev den anmelderroste udstilling om Venedig. Tag med på en guidet tur kl. 18, med udgangspunkt i 1700-tallets letsindige livsstil. Vi følger vejen til republikkens fald og Venedigs overgang til en turist- og kulturby, hvor masseturisme og fremtidens udfordringer med klimaændringer er med til at true byens eksistens og levevilkår for lokalbefolkningen. Herefter kan du nyde en lækker varm italiensk middag og et godt glas vin i museets smukke café. Nyd godt af butikkens udvidede åbningstid, og køb italienske delikatesser, souvenirs eller lækre strik og boligartikler med hjem. Husk – har du M/S årskort får du 10% rabat i café og butik.

Mer

Tid

(Torsdag) 17:00 - 18:00(GMT+02:00)

Plats

M/S Museet for Søfart

Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør