Skip to main content

Uno Quattro Elsinori per favore!

03nov17:0018:00Uno Quattro Elsinori per favore!Fra Værftsby til Turistby - Hvad har Helsingør og Venedig til fælles?M/S Museet for Søfart, Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør

Begivenhedsdetaljer

Vi har alle hørt skrækhistorierne om regional rabundus i værftsbyerne, når de store skibsværfter lukker. Men hvordan omstiller man sig som tidligere værftsby, når skibsbygning og skibsrestaurering skiftes ud med ”autentiske” pizzaer og rosé frisk fra karton? På det punkt har Venedig og Helsingør væsentlig mere til fælles, end man lige skulle tro. Oplev byrådsmedlem og folketingskandidat Christian Donatzky fortælle om Helsingørs tid som værftsby og transformationen til turistby – i samtale med M/S’ direktør Ulla Tofte.

Efter foredraget kan du opleve M/S Museet for Søfart “after dark”. Tag konen, manden, kæresten, en veninde eller ven med ned under jorden efter lukketid. Følg de skrånende broer og oplev den anmelderroste udstilling om Venedig. Tag med på en guidet tur kl. 18, med udgangspunkt i 1700-tallets letsindige livsstil. Vi følger vejen til republikkens fald og Venedigs overgang til en turist- og kulturby, hvor masseturisme og fremtidens udfordringer med klimaændringer er med til at true byens eksistens og levevilkår for lokalbefolkningen. Herefter kan du nyde en lækker varm italiensk middag og et godt glas vin i museets smukke café. Nyd godt af butikkens udvidede åbningstid, og køb italienske delikatesser, souvenirs eller lækre strik og boligartikler med hjem. Husk – har du M/S årskort får du 10% rabat i café og butik.

Mere

Tid

03/11/2022 17:00 - 18:00(GMT+02:00)

Lokation

M/S Museet for Søfart

Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør

Other Events