Skip to main content

Stillehavsøsters i danske farvande – en biologisk status.

20okt17:0020:30Stillehavsøsters i danske farvande – en biologisk status.Øresundsakvariet, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør

Begivenhedsdetaljer

Kom til et spændende foredrag om stillehavsøster, når Lektor Bent Vismann fra Marinbiologisk Sektion på Biologisk Institut, Københavns Universitet kommer og fortæller om stillehavsøters betydning i danske farvande.

Stillehavsøstersen bliver i Danmark mange steder oplevet som enten en fandens plage el. en højst skattet ressource. Da den er invasiv ser myndigheder og havbiologer dens tilstedeværelse i danske farvande med stor uro mens andre ser store muligheder i fangst, opdræt og salg. Men hvad er sandt og hvad er forkert? Det vil lektor og marinbiolog Bent Vismann fra Marinbiologisk Sektion under Biologisk Institut klargøre for i et spændende foredrag torsdag d. 20. oktober kl. 19.

Stillehavsøstersen Magallana gigas stammer fra Stillehavet ved Japan og Sydøstasien. Den er indført til store dele af verden til opdræt og akvakultur, men har senere spredt sig i naturen både direkte men også via ballastvand i skibe samt siddende på skibsskroge. Den blev fundet første gang i Danmark i 1996 i Vadehavet nord for Esbjerg Havn og siden er den blevet almindelig næsten overalt i dansk farvand.

Myndighederne i Danmark ser stadigvæk Stillehavsøstersen som en uønsket og invasiv art da den kan danne rev, som gør at den kan udkonkurrere andre hjemmehørende arter såsom den europæiske østers samt blåmuslinger og i høj grad ændre dyre- og plantesamfundene på havbundene.

I dette eksklusive foredrag vil lektor Bent Vismann fra Marinbiologisk Sektion tage os med ud i alle afkroge omkring det velsmagende men invasive bløddyrs liv og levned i de danske farvande.

Foredraget starter kl. 19:00-19:45. Der vil til foredraget blive serveret et glas vin.

Program:
17:00: Akvariet åbner
18:00: Fodring med efterfølgende tur “behind the scenes”
19:00: Foredrag
20:00: Godnat til fiskene med Fodring
20:30: Akvariet lukker

Bent Vismann har i mere end 30 år studeret marine bunddyrs fysiologi deriblandt også den invasive stillehavsøsters og er en af de mest vidende omkring stillehavsøsters i Danmark. Han har i de seneste 10 arbejdet med erhvervsrettede projekter med fokus på skaldyrsproduktion.

Mere

Tid

20/10/2022 17:00 - 20:30(GMT+02:00)

Lokation

Øresundsakvariet

Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør

Other Events