Skip to main content

Aftenåbent

12jan17:0020:00AftenåbentBegærets by – Venedig i Marcel Prousts forfatterskabM/S Museet for Søfart, Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør

Begivenhedsdetaljer

Den franske forfatter Marcel Proust (1871-1922) er kendt for ’På sporet efter den tabte tid’, en vældig roman på 13 bind, der er et af verdenslitteraturens hovedværker. Sammen med Det danske Proust-selskab dykker vi nu ned i sporet efter forfatterens egen lidenskab for Venedig. Journalist og højskoleforstander Bjørn Bredal har skrevet ’Begærets by – en bog om Marcel Proust og Venedig’, og han fortæller her om, hvordan byen fungerer som litterært motiv. Venedig er nemlig alt, hvad hjertet begærer hos Marcel Proust, og allerede på første side af ’På sporet efter den tabte tid’ drømmer fortælleren sig til byen. Da drømmen og begæret omsider opfyldes med afsnittet ’Ophold i Venedig’ i værkets syvende bind, bliver denne passage et koncentrat af hele det berømte roman-værk.  

Hvis du er en af dem, der altid har drømt om at læse ”På sporet af den tabte tid” fra ende til anden, men bare ikke lige kunne finde tiden, så kan du starte med at læse de 30 siders ”Ophold i Venedig”. Og lytte til Bjørn Bredal, hvis smittende begejstring nok skal give dig lyst til mere!

Du kan også tage med på en guidet tur i udstillingen Venedig – Havets magt kl. 18:00, hvor vores dygtige guide giver en introduktion til byen, historien og de viste genstande. Besøg også museets faste udstillinger after dark, og få en speciel oplevelse i mørket under jorden.

Vores skønne café serverer et lækkert italiensk måltid. Du kan også blot nyde et godt glas vin i hyggelige omgivelser. I butikken finder du varme sweatre til vinterkulden og alt til selvforkælelsen i januar måned.

Mere

Tid

12/01/2023 17:00 - 20:00(GMT+02:00)

Lokation

M/S Museet for Søfart

Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør

Other Events