Skip to main content

Lancering af årbogen 'Smuglerlandet i Danmark' af Nils Valderdorf Jensen

10nov17:0018:00Lancering af årbogen 'Smuglerlandet i Danmark' af Nils Valderdorf JensenDyk ned i den danske smuglerhistorie til bogreceptionM/S Museet for Søfart, Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør

Begivenhedsdetaljer

Den danske toldlovgivning har forsøgt sig med hårde straffebestemmelser for at komme smugleriet til livs – men forgæves. Smugleriet synes nærmest at være en national sportsgren. Bogen ”Smuglerlandet Danmark” følger det maritime smugleri ud på havet med særlig interesse i det sydfynske område, der med Marstal og Svendborg i spidsen er Danmarks smuglerfarvand par excellence. I ly af natten og gemt mellem søm, under tøjet eller i hemmelige rum har danskerne især smuglet varer som brændevin, cigaretter og kaffe – men også kommunistiske pamfletter, mennesker og våben. Altid med staten som modstander. Forfatteren Nils Valdersdorf Jensen undersøger smugleriets omfang, hvem smuglerne var, og hvad og hvordan de smuglede. Der vil være en lille forfriskning, samt mulighed for at få sig en sludder med forfatteren, mens man erhverver sig et eksemplar af ’Smuglerlandet Danmark’ – både signeret og usigneret.

Tag også med på en guidet tur rundt i vores anmelderroste udstilling Venedig – Havets magt kl 18 – nyd en skøn middag eller et glas vin i cafeén og husk, at butikken ligeledes er åben til kl 20.

Mere

Tid

10/11/2022 17:00 - 18:00(GMT+02:00)

Lokation

M/S Museet for Søfart

Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør

Other Events