Skip to main content

Draget af Dybet – Dykkerforedrag v/ Maria Bollerup

23nov17:0018:00Draget af Dybet – Dykkerforedrag v/ Maria BollerupM/S Museet for Søfart, Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør

Begivenhedsdetaljer

Ligesom dykkerkvinderne i vores udstilling ’Haenyeo – Havets Kvinder’, har Maria Bollerup oplevet, hvordan pagten med havet er både giver og tager.

Den professionelle dykker Maria Bollerup fortæller om fuldtidsdykningens indflydelse på krop og sind, og om glæderne, udfordringerne og filosofien der følger med, når man har dybet som sin arbejdsplads.

Maria Bollerup har igennem sit livslange arbejde som professionel dykker, rejst over hele kloden som huledykker, dykker instruktør og eventyrer. I dette foredrag dykker hun ned i menneskets afhængighed af havet og den mentale ro der opstår når man befinder sig i vand.

Med sin særlige forståelse for de fysiske udfordringer der opstår når mennesket opholder sig i længere tid under overfladen, giver Maria os et helt særligt indblik i, hvad det alligevel er, der er tiltrækningskraften ved det farefulde erhverv.

Gennem Marias personlige fortællinger fra huleekspeditioner, dybe vragdyk og refleksioner fra et liv under overfladen, giver hun os et kig ind i, hvad det er, der får dykkere til at svømme flere kilometer ind under jorden i hulesystemer, og hvad dette kan gøre for den mentale balance i en moderne verden. Vi bliver også klogere på, hvordan man ser på klimabalancen mellem menneske og hav, når man har brugt størstedelen af sit liv med en ilttank på ryggen.

Museet har åbent til kl. 20 og billetten giver adgang til alle udstillinger samt M/S Shop og M/S Café. Aftenens ret i caféen er Brændende kærlighed med kartoffelmos på bagte kartofler, syltede rødbeder, stegte løg og bacon. Aftenens ret koster 119,- kr.

Mere

Tid

23/11/2023 17:00 - 18:00(GMT+02:00)

Lokation

M/S Museet for Søfart

Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør

Other Events