Skip to main content

Aftenåbent på Øresundsakvariet

26okt17:0020:30Aftenåbent på ØresundsakvarietForedrag: Danmarks Marsvin - status, overvågning og forskningØresundsakvariet, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør

Begivenhedsdetaljer

Foredrag: Danmarks Marsvin – status, overvågning og forskning

Marsvinet er Danmarks mest talrige hvalart og den eneste som vi aktivt moniterer her i landet. Men hvordan overvåger man egentligt en lille hval, der lever neddykket, ikke bliver inden for Danmarks grænser, og hvis tilstedeværelse påvirkes af alt fra undervandsstøj til skibe, fødemangel og bifangst? Og hvordan ser det ud for marsvinet i Øresund?

Seniorrådgiver Signe Sveegaard har studeret marsvinets liv og færden i de sidste 19 år og står for den danske overvågning af marsvin. Her vil hun fortælle om arbejdet med marsvin, hvor hun ved brug af flytællinger og undervandslydoptagelser undersøger hvordan det står til med marsvinene i danske farvande. Under foredraget vil hun også komme med eksempler på den nyeste marsvineforskning i Danmark.

Akademisk baggrund ph.d.

Ansættelse: Seniorrådgiver, Sektion for havpattedyrforskning, Institut for Ecoscience, Aarhus Universitet

Signe Sveegaard er uddannet marinbiolog med speciale i havpattedyrs udbredelse. Hun er ansat i Sektion for havpattedyrforskning på Aarhus Universitet i Roskilde og arbejder dagligt med overvågning og forskning af Danmarks mindste hval, marsvinet. Hendes forskning og arbejde er fokuseret på marsvins udbredelse, trends i bestandsudvikling, økologi og fødesøgning samt menneskelige forstyrrelser så som påvirkningen fra havmølleparker, gasledninger og andre marine konstruktioner. Dette undersøges bl.a. ved brug af satellitsendere på marsvin, hvor man kan følge marsvinenes adfærd og bevægelser, ved observationer fra fly og skib samt med akustisk monitering under vandet, der opfanger marsvinets ekkolokaliseringslyde.

Foredraget starter kl. 19:00. Der vil blive serveret et glas vin til foredraget.

Program:
17:00: Akvariet åbner
18:00: Fodring med efterfølgende tur “behind the scenes”
19:00: Foredrag
20:30: Akvariet lukker

Mere

Tid

(Torsdag) 17:00 - 20:30(GMT+02:00)

Lokation

Øresundsakvariet

Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør